شیشه اسپندرال

ساخت وبلاگ

شیشه اسپندرال

شیشه یکی از پرطرفدار ترین مصالح برای استفاده در نمای ساختمانهاست و نماهای شیشه ای طرفداران زیادی بین معماران و طراحان دارد. در بسیاری از پروژه ها از شیشه (بصورت کلی یا بخشی از نما) به عنوان پوشش نهایی ساختمان استفاده می شود و روشهای مختلفی نیز برای طراحی و اجرای نماهای شیشه ای وجود دارد. در این مطلب شمار را با شیشه اسپندرال، به عنوان یکی از شیشه هایی که در نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد آشنا خواهیم کرد.

برای مطالعه در مورد انواع نماهای شیشه ای می توانید مقاله "انواع نماهای شیشه ای" را مطالعه نمایید.

شیشه اسپندرال

شیشه اسپندرال (spandrel glass) شیشه ای غیر شفاف است که بخشهای سازه ای و سایر بخشهایی از ساختمان که قرار نیست در نمای ساختمان دیده شوند را می پوشاند.گرچه شیشه های اسپندرال استفاده های دیگری نیز دارند و گاهی از آنها در داخل ساختمان و به عنوان بخشی از تزئینات دکوراسیون داخلی نیز استفاده می کنند اما ، هدف اولیه از تولید شیشه اسپندرال جلوگیری از به چشم آمدن بخشهایی از نمای ساختمان است که قرار نیست دیده شوند. این بخشها می توانند ضخامت دالهای بتنی سقف، ستونها و یا لوله ها و داکتهای تاسیساتی و ... باشند. ورق

شیشه اسپندرال

شیشه اسپندرال

شیشه های اسپندرال در نمای ساختمان، عموما در امتداد یکدیگر (افقی و یا عمودی) نصب می شوند ولی گاهی معماران با ایجاد تنوع در نمای ساختمان چیدمان منظم این شیشه ها را به هم ریخته و با چیدمان نامنظم این شیشه ها، ترکیبات خلاقانه ای را رقم می زنند. ورق استیل البته در این حالت نیز شیشه های اسپندرال تمام بخشهای سازه ای و سایر عوامل نامطلوب بصری ساختمان را کاملا پوشش می دهند. (تصویر پایین)

شیشه اسپندرال

برای تولید شیشه های اسپندرال یکپارچه، از رنگهایی با پایه سلیکون و یا فریتهای سرامیکی استفاده می شود. (فریت یک ترکیب سرامیکی است که حالت شیشه ای دارد). شیشه های اسپندرال پس از رنگ آمیزی در کوره های مخصوصی و در دمای حدود 600 درجه سانتیگراد پخته می شوند. ورق استیل مات با توجه به اینکه شیشه های اسپندرال در معرض شرایط آب و هوایی گوناگون و نیز تابش مستقیم خورشید هستند، ثبات رنگ و نیز مقاومت رنگ شیشه ها نسبت به خشپذیری بسیار مهم است و دلیل پخت رنگ شیشه ها نیز همین نکته می باشد.

با توجه به اینکه شیشه های اسپندرال شیشه هایی غیر شفاف هستند و از سویی دیگر با توجه به اینکه این شیشه ها بصورت دایم در معرض تابش خورشید قرار دارند، بواسطه جذب نور بالا در معرض خطر تنشهای حرارتی ناشی از گرم شدن توسط نور خورشید هستند. ورق استیل براق به همین دلیل در استفاده از شیشه های اسپندرال میزان تنشهای حرارتی برای این شیشه ها باید مورد توجه قرار گیرد. (به همین دلیل شیشه های اسپندرال بصورت سکوریت و یا سکوریت لمینت مورد استفاده قرار می گیرند.)

شیشه اسپندرال

برای مطالعه در مورد شیشه های سکوریت و لمینت می توانید مقالات "شیشه لمینت چیست" و "شیشه سکوریت چیست" را مطالعه نمایید.

یکی دیگر از کاربردهای شیشه های اسپندرال استفاده به عنوان Shadow box در نمای ساختمان است. شادو باکس هایی که در نما مورد استفاده قرار می گیرند 2 عملکرد مختلف دارند. گاهی از شادو باکس (Shadow box) به عنوان فضایی جهت ورود نور کنترل شده به ساختمان استفاده می شود ، بدون آنکه داخل ساختمان رویت شده و یا نیازی به تغییر جانمایی تاسیسات و ... وجود داشته باشد (شیشه های رفلکتیو برای این منظور مناسب نیستند زیرا در شب تمام فضای داخل ساختمان را نمایش می دهند) و گاهی برای ایجاد عملکردهایی در سیستم نورپردازی ساختمان از آنها استفاده می شود که برخلاف نامشان تبدیل به باکسها و جعبه هایی شده که در شب نورانی هستند (بدون روئیت تاسیسات الکتریکی پشت شیشه اسپندرال) و در روز نیز به دلیل رنگ شیشه ها عملکرد و ظاهر مخصوص به خود را دارند. انواع ورق استیل

شیشه اسپندرال

 

شیشه لمینت چیست ؟

شیشه لمینت ،به گروهی از شیشه ها اطلاق می شود که حداقل از 2 لایه شیشه و یک لایه فیلم اتصال دهنده تشکیل شده است. واتر جت گرچه شیشه های لمینت شده اولین بار برای استفاده در شیشه جلوی اتومبیل و به منظور کاهش صدمات ناشی از تصادفهای رانندگی ساخته شدند،اما امروزه شیشه های لمینت شده یا اصطلاحا شیشه های چند لایه کاربردهای فراوانی دارند که از عمده ترین این کاربردها می توان به استفاده در صنعت ساختمان (شیشه های نما و سایر شیشه هایی که از نظر ایمنی و سازه ای اهمیت دارند)، صنایع خودرو سازی، شیشه های صفحه نمایش موبایل و ... اشاره نمود. در این مقاله به بررسی ویژگی ها و مشخصات شیشه های لمینت پرداخته خواهدشد.

فروش یو چنل

شیشه لمینت

ساختار شیشه لمینت واتر جت

شیشه های لمینت، حداقل از 3 لایه مختلف تشکیل شده اند. این ساختار چند لایه حاصل اتصال 2 لایه شیشه یه یکدیگر توسط یک لایه چسباننده یا طلق مخصوص می باشد. این لایه که معمولا از جنس PVB یا (polyvinyl butyral) می باشد، وظیفه اتصال شیشه ها به یکدیگر به صورت دائم را به عهده دارد. البته با توجه به کارکردهای مختلف می توان از لایه های رابط یا چسباننده دیگری به جای PVB استفاده نمود که از این میان می توان به EVA و SGP نیز استفاده نمود.

برای مطالعه در مورد لایه های مورد استفاده در شیشه های لمینت، می توانید مقاله "انواع لایه های میانی در شیشه لمینت" را مطالعه نمایید.

شیشه لمینت

نکته دیگری که درباره شیشه های لمینت باید بدانیم این است که، شیشه های لمینت، می توانند از تعداد لایه های بیشتری (بیشتر از 3 لایه) تشکیل شده باشند و یا بصورت چند جداره نیز تولید شوند.

شیشه لمینت

شیشه لمینت بصورت چند جداره (تصویر سمت راست) و شیشه لمینت 4 لایه (تصویر سمت چپ)

نحوه تولید شیشه لمینت برش کاری توسط دستگاه واتر جت

برای تولید شیشه های لمینت، پس از سکوریت نموده شیشه ها ، با توجه به مشخصات فنی و محاسبات انجام شده لایه اتصال دهنده شیشه ها مشخص شده و شیشه ها برای انجام فرآیند لمینت شدن وارد خط تولید می شوند. برای مطالعه درباره شیشه های سکوریت، می توانید مقاله "شیشه سکوریت" را مطالعه نمایید.

شیشه لمینت

قرار دادن لایه های شیشه PVB روی یکدیگر در اتاق ایزوله

در نخستین مرحله شیشه ها را کاملا تمیز کرده و سپس آنها را به اتاق ایزوله مخصوصی که در آن هیچ گونه گرد و غباری وجود ندارد وارد می کنند. اولین لایه شیشه وارد خط تولید شده، سپس لایه اتصال دهنده با ضخامت مشخص و تعیین شده روی این لایه شیشه قرار گرفته و آنگاه دومین لایه شیشه روی لایه چسباننده قرار داده می شود.سپس این مجموعه تحت فشار و حرارت (توسط دستگاهی مخصوص) لمینت شده و ساختاری یکپارچه را تشکیل می دهد. پس از اتمام این فرایند شیشه ها وارد دستگاه اتوکلاو شده تا این فرآیند تکمیل شده و پایان پذیرد. water jet

شیشه لمینت

قرار دادن شیشه های لمینت، در دستگاه اتوکلاو

ویژگی های فنی شیشه لمینت زنگ زدایی

لمینت کردن شیشه ها علاوه بر افزایش ویژگی های ساختاری و مکانیکی، سایر ویژگی های شیشه را نیز دچار تغییر و بهبود می کنند. این تغییر و بهبود عملکرد سبب می شود که شیشه های لمینت،بتوانند مانند عناصر سازه ای در صنعت ساختمان ایفای نقش کنند. از شیشه های لمینت شده براحتی می توان به عنوان جداره های نما و یا پوشش سقف در پروژه های معماری استفاده نمود. در ادامه به مهمترین ویژگی های شیشه های لمینت خواهیم پرداخت.

1-ایمنی زنگ زدایی از سطوح استیل

یکی از مهمترین ویژگی های شیشه لمینت، جذب ضربه توسط این شیشه هاست. شیشه لمینت،با توجه به وجود لایه میانی که خاصیت چسبانندگی بالایی دارد، در هنگام شکسته شدن به هیچ عنوان متلاشی نشده و از هم جدا نمی شود. این خاصیت سبب شده است که استفاده از این شیشه ها به عنوان شیشه های ایمنی، شیشه های ضد گلوله ، شیشه اتومبیل و ... بسیار پر طرفدار باشد.

شیشه لمینت

مقایسه شیشه سکوریت و شیشه لمینت، پس از ضربه (به حفظ یکپارچگی شیشه در شیشه لمینت، دقت کنید)

در تصویر زیر، تفاوت در الگوی شکست سه نوع شیشه را مشاهده می کنید. شیشه های معمولی که در هنگام شکستن به قطعات بزرگ تبدیل می شوند، شیشه های سکوریت شده که در هنگام شکستن به قطعات بسیار ریز تبدیل می شوند و شیشه های لمینت،که در هنگام شکسته شدن ساختار یکپارچه خود را علی رغم شکسته شدن حفظ می کنند. زنگ بر استیل

شیشه لمینت

2- کنترل اشعه uv

ساختار چند لایه شیشه های لمینت، این امکان را فراهم می کند که با توجه به شرایط خاص پروژه میزان اشعه UV را تا حدود زیادی کاهش داد. استفاده از لایه های رابط با ویژگی ها خاص امکان کاهش اشعهماورا بنفش خورشید یا UV عبوری تا حدود 99 درصد را فراهم می آورد.

3- امنیت زنگ زدایی استیل

LAMINATE-GLASS-KHAMOT-2.jpg

همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم، یکی از مهمترین ویزگی های شیشه های لمینت مقاومت در برابر ضربه می باشد. وجود لایه PVB (یا سایر لایه های چسباننده) در ساختار شیشه لمینت، سبب می شود که این شیشه ها نسبت به نفوذ بسیار مقاوم باشند و به آسانی شکسته نشوند. استفاده از لایه های مخصوص و یا افزایش تعدا دلایه های شیشه در ساختار شیشه لمینت، این شیشه ها را به مجموعه ای کاملا نفوذ ناپذیر و حتی ضد گلوله تبدیل می کند.

4- کنترل صوت خدمات جوش

شیشه های لمینت در کاهش نویزها و صدا های مزاحم نقشی بسیار کاربردی ایفا می کنند و برای کاهش صداهای مزاحم بسیار مفید هستند.

فروش یو چنل

 

 

انواع شیشه ها جوشکاری صنعتی

شیشه محصولی صنعتی است که به دلیل استفاده های مختلف، در طیف ها و انواع گوناگونی تولید می شود. شیشه ها با توجه به کاربردهای مختلفی که دارند با ویژگی ها و مشخصات فنی و ظاهری مختلفی تولید می شوند.در این مقاله نگاهی هرچند مختصر به انواع شیشه هایی که بیشترین استفاده را در صنعت ساختمان دارند خواهیم داشت.

قبل از بررسی انواع شیشه ها لازم است نکته ای را در خصوص روشهای تولید انواع شیشه یادآور شویم. تنوع در شیشه ها می تواند به تنوع در فرآیند تولید و یا به انواع فرآیندهای (Process) و پرداخت شیشه ها مربوط باشد. بدین معنی که برخی از ویژگی های شیشه مانند رنگ شیشه، میزان سبز بودن شیشه و ...حاصل تنوع در روشهای تولید و یا مشخصات فنی در زمان تولید شیشه هستند، ولی برخی دیگر از مشخصات شیشه مانند سکوریت بودن، آیینه ای بودن و ... به فرآیندهایی بستگی دارند که پس از تولید شیشه و در طی پرداخت و (Process) شیشه ها قابلیت انجام دارند.

فروش یو چنل

1- شیشه تخت

انواع شیشه ها

شیشه تخت (شیشه معمولی) اولین محصول حاصل از تولید شیشه می باشد. امروزه اکثر کارخانه ها، شیشه را به روش شناور (Float) یا شیشه فلوت تولید می کنند. در این روش (تولید به روش شناور یا فلوت) شیشه ها با ضخامت یکسان تولید شده و پس از برش کاری در کارخانه قابلیت استفاده یا پرداخت برای تولید سایر محصولات را دارند. شیشه های معمولی در هنگام شکستن با قطعات بزرگ با لبه های تیز تبدیل می شوند.

شیشه های تخت می توانند با توجه به ترکیبات مواد اولیه، رنگی یا کاملا شفاف باشند و میزان شفافیت و یا میزان سبز بودن شیشه ها نیز قابل کنترل است.شیشه های تخت قابل تبدیل به آینه، شیشه های سکوریت، شیشه های لمینت، شیشه های خم و سایر انواع شیشه ها هستند.

2- شیشه های رنگی شیشه

انواع شیشه ها

انواع شیشه ها

شیشه های رنگی گرچه امروز کمتر مورد استفاده قرار می گیرند اما هنوز هم طرفداران خاص خود را دارند. شیشه های رنگی در واقع همان شیشه های تخت معمولی هستند با این تفاوت که در حین فرآیند تولید شیشه ، مقداری از اکسید فلزات را برای دستیابی به رنگ مورد نظر به ترکیب مواد اولیه شیشه اضافه می کنند تا شیشه رنگ با رنگ مورد نظر بدست آید.تفاوت شیشه های رنگی با شیشه های رنگ شده در این است که در شیشه های رنگی، تمام ساختار شیشه، کاملا رنگی است و رنگ صرفا پوششی سطحی روی شیشه نیست. شیشه های رنگی بسیار زیبا هستند و در کاهش میزان اشعه ماوراء بنفش(اشعه uv) نقشی موثر دارند.

3- شیشه های طرح دار (شیشه های مشجر) شیشه خام

انواع شیشه ها

شیشه های طرح دار که در بازار ایران از آنها با نام شیشه های مشجر یاد می شود، بوسیله عبور دادن شیشه های تخت (شیشه های معمولی) گرم شده از زیر غلتک های طرحدار تولید می شوند. این شیشه ها، هم بصورت مات و هم بصورت شیشه های مشجر رنگی در دسترس هستند و استفاده از آنها یا صرفا جنبه تزئینی دارد و یا برای مسدود کردن دید بصری فضا در عین تامین روشنایی یک فضا می باشد.

4- آیینه شیشه سکوریت

یکی از مهمترین و قدیمی ترین انواع شیشه ها، آیینه است.آیینه حاصل اضافه کردن چند لایه بسیار نازک و ظریف به پشت شیشه است که سبب می شود، شیشه قابلیت انعکاس و بازنمایی بالایی داشته باشد. این لایه ها می توانند ترکیبی از فلزاتی مانند جیوه،نقره، کروم، مس و ... باشند. احتمالا شما هم گاهی به پشت آیینه های قدیمی نگاه کرده اید و رنگ نارنجی اکسید جیوه را پشت آیینه دیده اید.

5- شیشه سکوریت

یکی از انواع شیشه هاست که حاصل فرآوری شیشه تخت پس از تولید می باشد. شیشه های سکوریت را بوسیله گرم کردن و سپس سرد کردن ناگهانی شیشه های معمولی تولید می کنند.این امر سبب افزایش سختی شیشه ها شده و عملکرد آنها را بهبود می بخشد. شیشه های سکوریت در هنگام شکستن به قطعات بسیار ریز تبدیل می شوند. این امر سبب می شود این شیشه ها ایمنی بیشتری نسبت به شیشه های معمولی داشته باشند.شیشه های سکوریت علاوه بر اینکه ایمنی بیشتری نسبت به شیشه های تخت معمولی دارند، از نظر خواص مکانیکی و مقاومتهای مکانیکی نیز کاملا ارتقا پیدا می کند. از شیشه های سکوریت برای استفاده در درهای ورودی، پنجره ها، شیشه های ویترین، هندریل ها و نرده های شیشه ای و ... استفاده می کنند.

برای مطالعه بیشتر در مورد شیشه های سکوریت می توانید مقاله "شیشه سکوریت" را مطالعه نمایید.

6- شیشه لمینت شیشه پنج میل

شیشه لمینت

شیشه های لمینت حاصل اتصال و لمینت شدن حداقل 2 لایه شیشه توسط یک لایه طلق یا فیلم چسباننده به یکدیگر هستند. شیشه های لمینت ساختاری چند لایه دارند. وجود لایه رابط سبب شده تا این شیشه ها کاربردهای مختلفی داشته باشند. قطعات شیشه های لمینت شده در هنگام شکسته شدن از یکدیگر جدا نمی شوند و اصطلاحا شیشه متلاشی نشده و فرو نمی ریزد. این ویژگی سبب شده که این شیشه ها علاوه بر اینکه بسیار ایمن هستند، نسبت به نفوذ پذیری نیز بسیار مقاوم بوده و از نظر امنیتی نیز شیشه هایی بسیار پرکاربرد و مناسب باشند. شیشه لمینت به عنوان شیشه مورد استفاده به عنوان شیشه جلوی اتومبیل و شیشه های ضد گلوله کاربرد فراوانی داشته و همچنین شیشه لمینت شده پر کاربرد ترین شیشه در سازه های شیشه ای محسوب می شود.

شیشه لمینت

مقایسه شیشه سکوریت و شیشه لمینت پس از ضربه (به حفظ یکپارچگی شیشه در شیشه لمینت دقت کنید)

برای مطالعه بیشتر در مورد شیشه های لمینت می توانید مقاله "شیشه لمینت" را مطالعه نمایید.

7- شیشه های سند بلاست شیشه چهار میل

glass-type-khamot-7-800x392.jpg

شیشه های سند بلاست شده یا شیشه های مات امروزه برای ایجاد حریم های خصوصی و یا ایجاد طرح و نقش بسیار مورد استفاده قرار گرفته و محبوب هستند. برای تولید شیشه های سند بلاست شده می توان از شیشه های سکوریت و یا شیشه های معمولی استفاده نمود. همچنینی از این روش برای ایجاد یک طرح یا لوگوی خاص روی شیشه ها نیز می توان استفاده کرد. از شیشه های سند بلاست شده پارتیشن های شیشه ای، شیشه های حمام و سایر فضاهایی که حریم خصوصی در آنها اهمیت دارد استفاده می کنند.

8- شیشه های پوشش دار (Coated Glass) شیشه 10 میل

انواع شیشه ها

شیشه های پوشش دار، شیشه هایی هستند که به منظور ایجاد ظاهر یا عملکردی خاص ، روی آنها پوشش داده شده است. این پوشش می تواند مانند شیشه های پرینت شده، رنگی باشد و صرفا جهت ایجاد رنگ و ظاهر جذاب و براق ایجاد شده و یا پوششی مانند پوشش های ضد گرد و غبار، پوشش های آکوستیک و ... باشد. مرسوم ترین شیشه های پوشش دار، شیشه های پرینت رنگی و یا شیشه های لاکوبل هستند که رنگ و جلایی بسیار زیبا دارند و از آنها در معماری داخلی به عنوان پوشش دیوار ها و ستونها و ... استفاده فراوانی می شود.

انواع شیشه ها

فروش یو چنل

 

انواع لایه های میانی در شیشه لمینت

شیشه لمینت شیشه ای با ساختار چند لایه (حداقل 3 لایه) است که از 2 لایه شیشه و یک لایه رابط یا (Inter Layer) تشکیل شده است. مهمترین وظیفه لایه میانی در شیشه های لمینت، اتصال دائمی لایه های شیشه به یکدیگر است و لی با توجه به توسعه فناوری شیشه های لمینت، این لایه ها عملکردها و ویژگی های فراوانی را ارائه می کنند که از آن جمله می توان به کاهش اشعه UV ، افزایش مقاومتهای مکانیکی و سازه ای، ایجاد رنگ و ... اشاره نمود.انواع لایه هایی که به عنوان لایه میانی در شیشه های لمینت مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از EVA ، PVB ، SGP . در این مقاله نگاهی خواهیم داشت به انواع لایه های میانی که در شیشه های لمینت مورد استفاده قرار می گیرند.

برای مطالعه در مورد شیشه های لمینت و شیشه های سکوریت می توانید مقالات "شیشه لمینت چیست؟" و "شیشه سکوریت" را مطالعه نمایید.

لایه های شیشه لمینت

لایه EVA

EVA که نام کامل آن ethylene vinyl acetate copolymer (اتیلن وینیل استات کوپلیمر) است یکی از انواع لایه میانی مورد استفاده در شیشه های لمینت است. لایه EVA لایه ای مقاوم به رطوبت است که نسبت به تخلل و خوردگی نیز مقاومت بالایی از خود نشان می دهد. از دیگر استفاده هایی که از EVA در صنعت می شود می توان به مواردی مانند، استفاده به عنوان فوم کفش، استفاده در صنایع سیم و کابل، اسباب بازی ها، صنایع بسته بندی و ... اشاره نمود. شیشه ده میل

EVA در مقایسه با سایر لایه های میانی مورد استفاده در شیشه های لمینت، یعنیPVB و SGP ، دمای ذوب پایین تری دارد. این امر فرآیند تولید شیشه لمینت توسط لایه EVA را به امری نسبتا آسانتر تبدیل می کند. لایه EVA در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید یا UV مقاوم است اما امکان تغییر رنگ این لایه در برابر نور خورشید وجود دارد و این لایه به مرور زمان دچار زرد شدگی خواهد شد که از این تغییر رنگ به عنوان پیری لایه EVA یاد می شود.در مقایسه با سایر لایه های میانی یعنیPVB و SGP ، دمای ذوب پایین تری دارد. این امر فرآیند تولید شیشه لمینت توسط لایه EVA را به امری به نسبت آسانتر تبدیل می کند. در حال حاضر از شیشه های لمینت با لایه میانی از جنس EVA بیشتر به عنوان پارتیشن های داخلی، دکوراسیون، تیغه های جداکننده استفاده می شود و استفاده از شیشه های لمینت با لایه میانی EVA برای استفاده در فضاهای باز توصیه نمی شود. شیشه هشت میل

یکی از عمده ترین و بیشترین استفاده هایی که سابقا از لایه EVA در شیشه های لمینت صورت می گرفت، تولید پنلهای خورشیدی بود. البته امروزه این لایه در حال جایگزینی با لایه PVB می باشد.

لایه PVB

لایه های شیشه لمینت

PVB با نام کامل polyvinyl butyral (پلی وینیل بوتیل) محبوب ترین لایه مورد استفاده در شیشه های لمینت به عنوان لایه میانی است. استفاده از این جنس به عنوان لایه میانی در شیشه های لمینت به قدری زیاد است که در اکثر مواقع به عنوان پیش فرض، جنس لایه میانی، PVB در نظر گرفته می شود. پلی وینیل بوتیل یا PVB لایه ای کاملا شفاف ، مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش (بدون احتمال تغییر رنگ)، مقاوم در برابر ضربه و مقاوم در برابر سرما و ... است که بطور گسترده ای در شیشه های لمینت مورد استفاده در صنعت ساختمان و صنایع خودرو سازی (شیشه جلو تمام اتومبیل های به خاطر الزامات ایمنی، شیشه لمینت است) مورد استفاده قرار می گیرد. شیشه شش میل

برای تولید شیشه لمینت توسط لایه PVB شرایط پیچیده تری به نسبت EVA باید لحاظ گردد که از آن جمله می توان به الزام استفاده از سیستم های اتوکلاو، فشار و دمای بالاتر اشاره نمود.

شیشه های لمینت که در آنها از PVB به عنوان لایه میانی استفاده شده است، دارای ویژگی هایی هستند که عمده ترین آنها را می توان اینگونه یاد کرد: مقاومت مناسب نسبت به صداها و نویزهای مزاحم، ایمنی بالا، مقاومت نسبت به ضربه و نفوذ و در نتیجه امنیت مناسب، مقاومت نسبت به اشعه ماوراء بنفش خورشید و عدم تغییر رنگ لایه میانی، افزایش چشمگیر عملکردهای سازه ای و مکانیکی شیشه و ... شیشه با ضخامت های مختلف

لایه SGP

SGP یا Entry Glas Plus لایه ای است که توسط شرکت DuPont (یکی از معروفترین شرکتها در زمینه تولید محصولات پتروشیمی و انواع الیاف در جهان) توسعه یافته و به بازار های جهانی عرضه شده است. فرآیند تولید لایه SGP بسیار شبیه و نزدیک به تولید لایه PVB می باشد با این تفاوت که محصول نهایی، لایه ای با کارایی به مراتب بالاتر و بهتر است. در ادامه به چند مورد از مهمترین ویژگی های فنی و ظاهری لایهSGP که نسبت به لایهPVB بهبود چشمگیری یافته است اشاره می کنیم.

laminated-glass-interlayer-khamot-4.jpg

  • مقاومت باربری (ظرفیت باربری) شیشه های لمینت که از لایه SGP استفاده می کنند در شرایط یکسان 2 برابر می باشد شیشه ای لمینت با لایه میانی PVB می باشد.
  • در شرایط یکسان انحراف خمشی شیشه لمینت با استفاده از لایه SGP یک چهارم شیشه لمینت با لایه میانی از جنس PVB می باشد.
  • مقاومت یا استحکام برشی لایه SGP ،5 برابر لایه PVB است و این امر سبب می شود که شیشه لمینت (با لایه میانی SGP) پس از شکسته شدن نه تنها ساختار کلی خود را ) مانند شیشه لمینت با لایه PVB ( حفظ کند بلکه شیشه فرم و پایداری خود را نیز می تواند بصورت موقتی حفظ می کند.
  • لایه SGP در لبه ها و گوشه ها عملکرد خوبی دارد و نسبت به آب و رطوبت نیز مقاوم است. انواع ضخامت شیشه
  • لایه SGP کاملا بیرنگ و فوق العاده شفاف است و نسبت به شرایط مختلف آب و هوایی نیز عملکردی بسیار خوب از خود نشان می دهد. احتمال و ضریب زرد شدگی و تغییر رنگ این لایه حتی از لایه PVB نیز بسیار کمتر است (ضریب زردشدگی لایه PVB بین 6 تا 12 است در حالی که این ضریب برای لایه SGP کمتر از 1/5 می باشد.)

لایه های شیشه لمینت

در پایان باید این نکته را یادآور شویم که انتخاب لایه های میانی در شیشه های لمینت شده، نیازمند ، محاسبات دقیق و کاملا حساب شده می باشد و هرگز نباید با آن بصورت سلیقه ای و صرفا تجربی برخورد نمود. پس حتما در هنگام سفارش شیشه به دفترچه محاسبات شیشه ها رجوع کنید.

 

 

ستیاسایت...
ما را در سایت ستیاسایت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : مریلا موسیوند setiyas بازدید : 154 تاريخ : 10 / 11 / 1398 ساعت: 10:50 بعد از ظهر